Poddavsnitt 7: Porer

 • | Sara

Den fråga vi fått allra mest mail om är porer. Hur reducerar man pormaskar och förstorade porer? Går det ens? Svaret är JA! Hela dagens poddavsnitt handlar om just detta så in och lyssna för att få en porfekt hy. 😉 Självfallet har vi samlat alla grymma produkt vi lyfter i avsnittet nedan.

Podd porer

Redo att djupdyka i ämnet porer

Paulas Choice exfolieringar

Vi reder ut vad det egentligen är för skillnad på Paulas Choice exfolieringar.

(I podden hör du självfallet mer utförliga förklaringar)

Yasemins val

Skin Booster Pore-Refining Serum

Skin Booster Pore-Refining Serum från Biodroga MD är ett serum för en fet hud eller en hud med blanka partier och stora porer. ’PoreAway’ – ett växtextrakt från vilt pistaschträd inkapslade i liposomer hjälper till att kontrollera talgproduktionen och har porförfinande egenskaper. Pormaskar och inflammatoriska processer motverkas.

Clarity Peptides

Clarity Peptides från Medik8 är ett näringsgivande serum med en lätt mjölktextur. Den innehåller peptider, niacinamid och zink PCA som jämnar ut hudtonen och hudtexturen samtidigt som den stimulerar kollagenproduktionen.

yasemin porer

Saras val

Advanced Retinol Toner

Advanced Retinol Toner från Instytutum ger en jämnare hudton och -struktur. Den motverkar hudens åldrande och förbättrar UV-skador, minskar linjer, rynkor och pigmenteringar, samtidigt som den stimulerar cellförnyelse och kollagenproduktion. Naturligt svartrosekstrakt fungerar som en stark talgreglerande antioxidant som skyddar huden mot åldrande.

Bambusa Blackhead Banisher

Bambusa Blackhead Banisher från HydroPeptide är djuprengörande strips för näsan som jämnar ut hudtexturen, hjälper till att lösa upp pormaskar samt förhindrar att porerna täpps till. Innehåller vulkanisk aska samt kol, rika på antibakteriella och antiseptiska mineraler som svavel, antioxidanter samt hudvårdande aloe vera och allantoin.

Skin To Die For

Skin To Die For från Peter Thomas Roth är en primer med en omedelbart utjämnande effekt som fyller ut och minimerar porer, ojämnheter och fina linjer och ger en naturligt matt finish. Ett kraftfullt matterande växtkomplex absorberar överflödig talg, samtidigt som porernas storlek effektivt reduceras vid regelbunden användning.

saris favo porer

Podden hittar du på Podcasts och Spotify. Alla produkter hittar du samlade HÄR!

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 svar till “Poddavsnitt 7: Porer”

 • (5) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Linda skriver:

  Hej!
  Lyssnar i efterhand, älskar er podd!
  En fråga, jag undrar om niacinamid fungerar på sommaren. Jag rensar undan syra o Retinol nu till sommaren, har stora problem med pigment. Ännu en fråga, Skincitys ansiktsvatten ingår det PHA i-bör jag undvika det nu i sommar?? Har alltid solskydd men får ändå pigmentfläckar lätt.
  Tack för alla härliga tips!!!

 2. Matilda skriver:

  Hej! Ni berättade att produkter med ’’för mycket näring i’’ kan vara olämpliga för en fet hy pga att produkten kan lägga sig på ytan/täppa till istället för att huden suger åt sig produkten. Vill ni förklara närmare vad ni menar med produkter med ’’för mycket näring i’’ och ge exempel på några sådana? ☺️

  Undrar också vilka av syrorna man ska undvika/sluta använda under sommaren? BHA PHA och AHA? Fler?

  Tack!