Quickfix- Eyes

 • | Sara

Med för lite sömn, stress och en kost rik på salt kommer ofta både fina linjer, mörka ringar och svullnad som ett brev på posten. Så härligt, or not… Men då jag har väldens bästa quickfix- Eyepatches.

Eyepatches är ingen ny produkt på marknaden men jag tycker verkligen att de har vässats till de senaste åren och nu finns det några riktigt effektiva som ger resultat på endast några minuter.

JW eye flyg

Strama upp, ljusa upp

Bright Eye Firming Mask från Jonna Vargas. Dessa guldkorn ger effekt efter endast på 10 minuter. Klappa sedan försiktigt in återstående serum i huden. Man vill inte gå miste om en endaste droppe av denna magiska produkt.

De är formulerad med kraftfulla ingredienser som stimulerar kollagenproduktionen, vilket minimerar och motverkar fina linjer. De har också en lystergivande och uppljusande effekt på huden. Resultatet blir en jämn och pigg look!

Travel buddy

Dessa pads är perfekta för resan. Så härliga att applicera just innan landning vid en flygresa och vips kan ingen se att du kommer från en lång flight.  😉

Den svalkande räddaren för trötta ögon

Sedan har vi svalkande Water Drench Eye Patches från Peter Thomas Roth. Dessa är räddaren för trötta ögon och är en personlig favorit! Stjärningrediensen hyaluronsyra av olika storlekar binder fukt i huden, medan ceramider slätar ut fina linjer och kråkfötter. Vi finner även ingredienser som verkar uppljusande och koffein verkar avsvällande, hejdå påsar under ögonen!

Tips!

Fören ytterligare svalkande och dränerande effekt på trötta ögon, förvara din ögonmask i kylen.

Applicering

Dessa pads kan du applicera på två olika sätt berodde på vad du önskar fokusera på lite extra. Lägger du dem likt jag gjort nedan får fina linjer se sig besegrade. Lägger du dem med den stora delen inåt mot näsroten verkar produkten till max på att minimera svullnad.

Peter eye patch

Här sitter jag och dagdrömmer om hur bra ett par eye patches kan vara. 😍

Fukt, fukt och lite till fukt

Ögonområdet är ett känsligt område så här behöver vi välja produkter med extra stor omsorg. Balancing Refreshing Eye Pads från Babor är ett toppenbra val när huden behöver en riktig fuktboost.

De ger fukt utan att kännas tunga och jag vet att det är just de många letar efter. De återfuktar ögonområdet intensivt, är lätta att applicera och minimerar fina torrhetslinjer. Ett perfekt sätt att omedelbart fräscha upp den tunna och känsliga huden när som helst.

Någon med mig som har dessa pads som favoriter eller har ni någon annan favvis? Dela gärna. ♥

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 svar till “Quickfix- Eyes”

 • (10) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Diana skriver:

  Kan man använda produkterna du tipsar om tillsammans med Paulas Choice? Tänker främst på dom två första (eyepatches)

 2. Sofia skriver:

  Tack för inlägget!
  Har inte tänkt på att man kan lägga padsen på två olika sätt (noob) 😀

 3. Anonym skriver:

  Hej!

  Kan man använda eye-patches på ögonlocken? Jag får alltid svullnad på ögonlocken vid ögonvrån men aldrig under ögonen? Vad göra? Har du ngt tips om vad man kan göra för att bli av med svullnaden?
  Jag skulle även vilja veta om massageteknik som kan minska dessa svullnader. 🙂

  En fråga till varför kan man inte använda alla ögonkräm mot svullnad även på ögonlocket?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej! Eye patches är inte optimala att applicera på ögonlocken då de lätt åker av, jag har prövat! Ett tips för svullna ögonlock är bästa Puffy Eyes Gel som effektivt hjälper till att minska svullnad. Förvara den i kylen för extra bra effekt. 🙂

   Jag tycker att en Jade roller är ett bra massageverktyg till ögonparitet. Här finner du mer info om rollern och hur du använder den.

   Angående ögoncremer och varför inte alla ögoncremer mot svullnad går att använda på ögonlocket så handlar det om att locket har en så tunn och ömtålig hy och en del produkter är för aktiva för detta område. För aktiva produkter kan skapa en irritation vilket man önskar att undvika.

   Återkom gärna med resultat, jag vill gärna höra 🙂

   Kram Sara

 4. Matilda skriver:

  Har ni nåt lugnande svalkande man kan ta på ögonlocken också?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Matilda! Tipset är att förvara din ögonmask och ögoncreme i kylen för en härligt svalkande effekt. 🙂 Kan varmt tipsa dig om ögongelen Puffy Eyes Gel, en lätt gel som stramar upp huden och minskar svullnad runt ögonen. Går fint att applicera under och över ögon, på locket.

   En ögonmask som passar även till ögonlocken är Stress Positive Eye Lift från Dermalogica.

   Kram Sara

 5. Karin skriver:

  Vart har Peter gold eye mask tagit vägen? De var ju så bra!

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Karin! 24K Gold Pure Luxury Lift Eye Patches från PTR har tyvärr utgått men just Water Drench Eye Patches från samma märke kan jag istället tipsa dig om. Tror inte du kommer bli besviken! Revitaliserade ögonmasker som omedelbart återfuktar huden kring ögonen samt reducerar fina linjer, kråkfötter och mörka ringar. 🙂

   Kram Sara