Poddavsnitt 171: Därför behöver vi vitamin D

Varför behöver vi D-vitamin och vad är det egentligen för vitamin? Vi har denna vecka bjudit in Skincitys egna näringsterapeut för att fördjupa oss i D-vitaminets kraft. Hudspecialistpodden hittar ni där poddar finns och in bums, detta är ett superavsnitt!

Jessica Lake

Jessica med några bra kosttillskott som bidrar med Vitamin D

Vi ställde oss frågan:

Jessica är både inspirerande och väldigt kunnig. En fråga räcker absolut inte, vi bombarderade henne med frågor om vitamin D och vi lärde oss verkligen massor. Några av frågorna vi ställde:

  • Varför behöver vi D-vitamin?
  • Vad är D-vitamin och vad gör det för kroppen?
  • Finns det flera olika typer av D-vitamin?
  • Lagrar kroppen D-vitamin när man använder solskydd?
  • Finns det någon speciell tid på dagen man lagrar mer D-vitamin?
  • Kan genetiska faktorer påverka hur mycket D-vitamin vi får från solen?
  • Finns det några andra vitaminer som boostar D-vitaminet, tänker i kost och kosttillskott?

Jessica skrev nyligen ett väldigt bra inlägg om D-vitamin där ni kan fördjupa er ytterligare och få svar på flera av frågorna: Solens vitamin! – Hudspecialisten

Jessicas tips!

Man kan tillföra D-vitamin genom kost och solen, det vet vi. Men Jessica menar att det ibland kan vara nödvändigt att hjälpa till ytterligare och då genom kosttillskott.

Greens från Nordic Superfood är perfekt att ha i gröten, som morgonshot i ett glas med vatten, i smoothie eller springkla på morgonkoppen med te. Här har vi grönsaker som är rika på D-vitamin och hjälper kroppen att boosta D-vitaminförrådet.

Vitamin D från The Nue co är en supersmidig produkt i sprayform. Denna sprayar du under tungan 3ggr dagligen och är ett perfekt tillskott när kroppen skriker efter vitamin D. Framförallt under vinterhalvåret när de flesta inte får i dig tillräckligt.

Favoritprodukten

… kommer från Plantheque!  The Wakeup Toner innehåller allt som är nyttigt att få i sig via kosten, därför kan dem inte vara annat än idealisk för huden. En härlig cocktail av spirulinajuice, pre- och postbiotika som gör gott för både hud och kroppens insida, likväl som hyaluronsyra, glycering och lakritsrotextrakt är mumma för huden.

Produkterna vi pratar om i podden hittar du HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.