Så maxar du en liten hudvårdsrutin

 • | Yasemin

Hur gör ni med nyårslöften? Jag tänker varje år att jag ska ha ett nyårslöfte men det är alltid så svårt att hålla dem. Just detta med att man ska träna flera gånger i veckan, hitta en utmaning som maraton, vasaloppet eller vårruset. Just nyår blir startskottet för ett nytt mer hälsosamt liv utan stress och många tar beslutet att sluta röka eller dricka.

Mitt nyårslöfte är att göra mer saker för mig själv, unna mig mer. Just kroppsbehandlingar är något jag vill ge mig själv under 2022. Allt från kroppsinpackningar till bastubad, massage och ljusterapi. Jag känner mig själv så pass bra nu att jag vet att jag aldrig kommer hålla i det träningsmål jag satt upp. Bättre att inte ha ett mål där och istället överraskas av att man tränar mer än planerat.. (än tvärtom). Vasaloppen och dyl är för avancerat och stort för min smak, jag vet ju själv att jag aldrig kommer kunna hålla det.

rengöring från Oskia, Toner från Paula´s Choice, Serum från Jan Marini och creme från Medik8

En hudvårdsrutin behöver inte vara stor oavsett du är nybörjare eller inbiten hudvårdsfantast. Börja nya året med dina must-haves. Strama åt rutinen till minimalism med maximala resultat.

Ny hudvårdsrutin

Det här med hudvård är inte självklart för alla. Vart ska man börja, hur ska man tänka, vilket märke ska man satsa på, hur många produkter behöver man, hur ska man veta sin hudtyp etc. Nytt år kan också innebära att den mest inbitne hudvårdsnörden tar en paus och stramar åt sin rutin. Man kanske tänker att ”nu ska jag bara använda det jag behöver”. Nytt år kan alltså betyda liten rutin med maxat resultat!

Rengöring, creme och solskydd är ett minimum. Så har du den enklaste bas du kan tänka dig och detta är perfekt för dig som inte har intresset att lägga alltför mycket tid på rutinen. Ni som följt mig ett tag vet ju att jag är som besatt av multiprodukter och jag tycker verkligen att det är en nödvändighet i varje hudvårdsrutin.

Det är som nyårslöfte du ska satsa på fler multiprodukter. Tänk dig en liten rutin som ger dig allt du behöver? 

Checklista

 • Se alltid över vad huden behöver i första hand.
 • Tänk på att ett multiserum kan täcka upp för 1-3 serum. Hur många behöver du?
 • Finnar och pormaskar? Då kanske det är läge att satsa på en exfoliering framför serum eller mask.
 • Torr hy? Välj en multirengöring med exfolierande effekt så du blir av med det torra och lägg fokus på ett återfuktande serum under cremen.
 • Känslig hy? Satsa på lugnande produkter som är anpassade för känslig hy. Vill du exfoliera så är enzympeeling ett tips.
 • Introducera makeup med aktiva ingredienser och hudvårdande egenskaper.
rengöring från Oskia, Toner från Paula´s Choice, Serum från Jan Marini och creme från Medik8

Satsa på en Renaissance Cleansing Gel (en rengöring som exfolierar), Enriched Calming Toner (ansiktsvatten som kan klappas in och användas som essence), Hyla 3D HA Activating Complex (serum som mjukgör och plumpar huden), Daily Radiance Vitamin C (dagcreme med solskydd) och Mellow Moisture Mask (en fuktmask som kan användas som nattbehandling).

Maxad enkelhet

Ett annat tips är att mixa och matcha själv. Droppa ett lugnande serum i din rengöring för lugnande effekt. Spetsa din mask med en näringsrik olja, använd din lermask som punktbehandlare och här kommer en av mina favoriter: mixa din mineralfoundation i puderform med din primer så får du en flytande foundation som ger fukt och sitter perfekt hela dagen.

Squalane Melting Foundation + Bisabolol Hydrating Oil Primer

De smälter ihop så fint och du får en härligt mjukgörande serumfoundation som passar perfekt under de vintertorra månaderna.

Har du några tips för en enklare hudvårdsrutin? Dela gärna! 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 svar till “Så maxar du en liten hudvårdsrutin”

 • (8) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ida skriver:

  Ansiktsvatten som kan användas som essence?
  Företår ingenting..
  Vad är skillnaden på Ansiktsvatten och essence?
  /ida

 2. Anonym skriver:

  Hur applicerar du mineralpuder med oljan?

 3. Emmi skriver:

  Detta va ju väldigt intressant, upplever personligen att jag har så himla många grejer i min hudvård nu, samtidigt vågar jag inte byta ut den eftersom den fungerar bra nu då jag tidigare gått på roaccutan (som var det enda som slutligen fick ordning på huden) och bär mask typ 12h om dagen, så min hud ballar lätt ur.. men vore ju verkligen skönt som sagt o bli av med lite grejer..

  • Yasemin skriver:

   Hej Emmi,

   Känns det bra så ska du givetvis fortsätta men vill du testa att trappa ner på något så tar du bara bort en produkt i taget så ser du snabbt vad huden är i behov av och inte. Just vår och höst är de perioder jag går loss på en större och mer avancerad rutin för att behandla och preppa huden, det är också då min hud känns mest mottaglig.

   Lycka till!
   Kram

 4. Maria skriver:

  De dagar jag inte orkar tvättar jag bara ansiktet (double cleanse) och sen har jag en fuktmask som nattmask. Ser det som att det är bättre än ingen rutin alls +bra för huden med en paus från min dagliga exfoliering och får en extra fuktboots. Fuktmask som nattkräm tycker jag är perfekt.