Vad vill ni läsa mer om under 2020?

 • | Yasemin

Här sitter jag och planerar, funderar och spånar idéer nu när vi är inne på nytt år.. Jag har så mycket härligt jag vill skriva om och hela 2020 är fullsmockad av spännande nyheter.

Vad passar då bättre än att ta hjälp av er? Vad vill ni läsa mer om och vad vill ni inte att jag skriver lika mycket om?

Öppnade Baborcremeburkar

Vill ni läsa mer om hudvårdsrutiner?

Några ämnen som lockar?

 • Makeup
 • Ekologiskt hudvård
 • Ingredienser
 • Träning
 • Livsstil & hälsa
 • Hållbarhet
 • Före/efterbilder
 • Djupdykning i olika produkter
 • Hudvård för tonårshy
 • Med fokus mogen hy
Codage serum

Är ni kanske mer intresserade av ingredienser och formuleringar? Codage har underbara serum med väldigt fina formuleringar. Serum N°3 – Radiance & Energy är en storfavorit som ger en klar och balanserad hy.

Hourglass lip

Saknas mer inlägg om makeup och makeuptips?

Skincity Essentials sticks

Saknar du mer fokus på hållbar hudvård eller hudterapeutens life-hacks? Charcoal Deep Cleanser Stick, Cooling Moisture Toner Stick och Hydrating Serum Oil Stick är exempel på lifehacks.

Allt med koppling till en hälsosam, välmående och balanserad hy är fokus. Passa på att bombardera mig med era önskemål så är ni med och skräddarsyr bloggen inför 2020! 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

87 svar till “Vad vill ni läsa mer om under 2020?”

 • (87) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Jessica skriver:

  Hej! Jag vill gärna läsa mer om hur ni sköter er hudvård på en solsemester! Tar ni med allt eller hur packar ni? Vad är viktigast? Skiljer produkterna på om det är vinter eller sommar i Sverige? Det hade varit spännande att veta 🙂 Tack för en fantastisk bra blogg annars kramar en nybörjare som älskar att dyka sig in i allt gott här finns

 2. Sofia skriver:

  Hej.
  Vill läsa mer om:
  Djupdykning i olika produkter, ingredienser.

  Vill också läsa om vad för ingredienser som kan användas på huden ”samtidigt” (jag vill använda flera serum på morgonen/ kvällen… tex fungerar retinol, C-vitamin, ceramider, peptider osv tillsammans eller ska man välja vissa ingredienser på morgonen och vissa på kvällen? Vilka kan kombineras?
  Kan ni göra ett vecko-”schema” där ni lägger ut exempel på ingredienser att använda var dag för att maxa ens skönhetsrutin?
  Mvh
  Sofia

 3. Lisa skriver:

  Mer inlägg ”kika in i mitt badrum”, gärna beskrivning vilka produkter som används morgon och kväll och i vilken ordningar används. jätteintressant och kul att se vilka produkter andra har i sina badrum.

  Tack för en fantastisk blogg, läser varje dag!

  Kramar

 4. Lisa skriver:

  Jag vill gärna se mer ”kika in i mitt badrumsskåp”, och vilka produkter som används morgon och kväll och hur ni kombinerar de olika produkterna. Jättekul att se vad ni och andra har i sina badrumsskåp.
  Och lite tävlingar vore kul!

  Bästa bloggen, håller utkik dagligen!

 5. Sofia Collerstedt skriver:

  Hej! Jag skulle gärna vilja veta mer om glycerin, vad det är och vad det gör för huden 🙂

  • Yasemin skriver:

   Hej Sofia,

   Tack för input! Glycerin i hudvård är väldigt vanligt, det tillsätts främst för sina återfuktande egenskaper och förmågan att sprida sig och bilda små vätskereservoarer som temporärt plumpar och förtjockar det översta hudlagret. Den bidrar till att hudbarriären förbättras vilket i sin tur dämpar akuta irritationer. Glycerin är inget nytt i hudvårdsprodukter och är en väl beprövad ingrediens. Grymt effektiv om man vill förbättra elasticiteten 🙂

   Det kanske kommer inlägg med mer ingående info om olika ingredienser längre fram 😉

   Kram/Yasemin

 6. Chanelle skriver:

  Hade velat läsa om vilka aktiva ämnen man kan använda ihop och vilka man inte ska använda ihop.
  Och även vilka aktiva ämnen som man MÅSTE följa upp med solskyddsfaktor…(jag vet dock om att de är bra att ha solskyddsfaktor varje dag)

 7. Daniella skriver:

  Hej

  Jag skulle vilja fortsätta att läsa om era hudvårdsrutiner, framförallt kopplade till årstiderna. Life hacks låter också toppen. Därefter tycker jag allt i listan låter intressant. Så en blandning av allt:
  Makeup
  Ekologiskt hudvård
  Ingredienser
  Träning
  Livsstil & hälsa
  Hållbarhet
  Före/efterbilder
  Djupdykning i olika produkter
  Hudvård för tonårshy
  Med fokus mogen hy

  Älskar att läsa här på bloggen och servicen på skincity. se är toppen. Önskar er alla en god fortsättning 🙂

 8. hanna skriver:

  Och med tutorna menar jag givetvis tutorials 😀

 9. hanna skriver:

  Hudterapeutens life hacks låter ju spännande 🙂 Annars kastar jag mig över allt du skriver, tycker du verkar så himla vettig, kunnig och sympatisk och så är det en stor bonus med någon som är jämnårig! Även om alla verkar duktiga och trevliga, så har du blivit liksom lite ”min” sc-person 🙂
  Som många andra här tycker jag att det är extra intressant med fokus på 40+ (eller äldre), både när det gäller hudvård och smink. Hudvårdsnörd har jag varit sen jag var 30, men lika hobby-duktig som jag är på serum, syror och krämer, lika usel är jag på smink, det blir samma gamla vanliga jämt. Och eftersom jag alltid haft lite hooded eyes (vilket jag fattat först på senare år) har jag aldrig hittat rätt med ögonskuggor. Det tänkte jag ändra på i år, så lite make up-tips och tutornas för ”halvgamla” skulle inte sitta fel. Damerna som är lite äldre än jag här och önskar tips för 60 och 70+ hejar jag på, tycker det är väldigt inspirerande och fastnar gärna i såna tutorials på youtube.
  Sen gillar jag små bonus- och budgettips också – när man till exempel kan använda en produkt på ”oväntade” sätt eller smarta genvägar (mitt senaste aha var insikten att man kan köpa supertunna målarpenslar att dutta foundation med på småskavanker).
  Ja, det blev en halv novell här 🙂

  • Yasemin skriver:

   Hej Hanna,

   Åh, tack för de fina orden!! Älskar ”noveller” 😀 Smart med målarpenseln 🙂 Jag har en hel del av det du eftersöker i planeringen inför 2020 så håll utkik!

   Stor kram/Yasemin

 10. Maria skriver:

  Ålderstecken både förebyggande långsiktigt och quickfix. Främst Retinol tycker det är svårt att förstå varför vissa Retinoler är starkare trots att det är svagare i % styrka, hur man ska vänja in dem, exempel på retinol i olika styrkor som man kan trappa upp till som i olika steg, hur man ska tänka med sammanfattningar både i själva retinol produkten, men även hur man kombinerar produkten med andra produkter för att fö ut maximal styrka.
  Är även intresserade av ögonpartiet allt ifrån ögon serum, krämer, masker och patches.

  • Yasemin skriver:

   Hej Maria,

   Grymt bra feedback! Mycket beror på hela sammansättningen av produkten. Jag har planerat in detta redan så det kommer en mer djupdykning i detta där man också lättare får förståelse för varför vissa produkter är mer aktiva och effektiva än andra 🙂

   Kram/Yasemin

 11. Kristina skriver:

  Hej jag skulle vilja få tips kring hudvård att ta med på resan. Hur vårdar man bäst huden på solresan inte bara solskydd utan resten av rutinen också.
  Weekendresan vad är mest praktiskt och gör jobbet trots att du inte kan ta med hela rutinen i handbagaget.

 12. Matilda skriver:

  Hej. Jag skulle vilja veta mer om ytliga/brustna blodkärl.
  Jag har sökt på internet. Men det är vissa saker jag inte ser information om.
  Ska försöka förklara.

  Vissa saker gör att blodkärlen kommer upp till ytan… men har kärlet slutat fungera eller har den bara bytt plats =kommit till hudytan?

  Om man gör epilering el liknande och tar bort blodkärlen. Vad har man egentligen gjort… har man minskat blodkärl i huden då.
  Finns det risker att ta bort ytliga blodkärl. Och vad är bästa produkterna mot detta problem. Kan hudvård ens hjälpa och hur?
  Tråkigt att det som kan orsakar ytliga blodkärl kan vara träning, kyla osv. Och det är ju svårt att undvika.

  • Yasemin skriver:

   Hej Matilda,

   Tack för din feedback! Vad som framkallar ytliga kärl varierar men arvet har stor inverkan här men det kan även bero på genomgången graviditet, förfrysning, för mycket solande och också vaxning i ansiktet kan ge upphov till små kärlbristningar som sedan blir kvar. Man kan med hjälp av laser ta bort dessa små kärl. Du kan läsa mer om detta på Hudläkargruppen.se där de förklarar närmare vilka behandlingar som passar bra och vad som händer i huden 🙂
   Det finns produkter som stärker huden och gör kärlen mindre framträdande men vill man ta bort dem helt så är det behandlingar på klinik som är bäst.
   Tips på serum som jobbar på ytliga kärl: https://skincity.se/sv/refine-cellular-couperose-dual-solution-sv 🙂

   Kram/Yasemin

 13. Caroline skriver:

  Mera makeuptips vill jag läsa om och kanske nåt inlägg där nya produkter på Skincity presenteras

 14. Victoria skriver:

  Före/efterbilder 🙂

 15. Karolina skriver:

  Hej!
  Jag önskar lite info om snabba men effektiva sätt att ta hand om en hud i obalans där tiden inte riktigt räcker till.. läs småbarnsförälder. Även make-up tutorials som ni hade i mellandagarna, dom var superbra! Blanda gärna mellan snabb vardags-fix och glammig fest-look!

 16. S skriver:

  Mer av era personliga hudvårdsrutiner! Även mer Annica skulle vara kul, känns som att hon bloggar mindre och mindre 🙁

 17. Therese skriver:

  Vill läsa mer om hudvårdande makeuprutiner, hur man får en snygg och bra makeup, och hur man kan förbättra sin hudvårds rutin anpassat efter olika hudtillstånd. Vill läsa mer om specifika produkter till specifika tillstånd, vad som är bra att tänka på för att få ut så mycket effekt som möjligt. Allmänna råd om det som är runt oss som påverkar vår hud, myter och sanningar. Och sist men inte minst, ge mer förslag på produkter vars märken inte djurtestar, är CF och lyft produkter som är veganska. Tack för att ni finns

 18. Carin skriver:

  Jag är sugen på att lära mig mer om alla dessa otrevlig hudförändringar man får av åldern. Inte bara pigmentfläckar utan typ vårtor, fibrom eller allt vad det heter. Varför får vi dessa och går det att göra något åt dem? De kommer mest på ansiktet och bröst/hals/nacke.

  Tack för en bra blogg!

 19. Anonym skriver:

  Jag önskar mer info om produkter för mogen hy, ex vis vilka produkter från MTM som passar till denna hy.
  Mera om makeup samt ingredienser i produkter.
  Vore bra om jag med er info kunde hitta en ultimat hudvård, istället för att ständigt byta och prova nya produkter.
  I övrigt är jag mycket nöjd med bloggen.

 20. Karin skriver:

  Önskar mer hållbart och mer makeup!
  Här en annan fråga också, när exakt stänger ni ner pop-up butiken? Jag hade planer på att besöka den sista helgen i januari, men då kanske ni stängt?

 21. Hanna Talbot skriver:

  Jag ser gärna inlägg kopplat till 40+, både make-up och hudvård. Filmade tutorials med olika sminkningar. Använd gärna modeller i olika åldrar och med olika hudtyper.

 22. Caroline skriver:

  Älskar den här bloggen och tycker alltid att era inlägg är både välskrivna och lärorika. Några ämnen som jag gärna skulle läsa mer om är:

  Den här ingrediensen får du inte missa i din hudvårdsrutin om du har problem med:
  -pigmenteringar
  – Yttorr hud
  -förstorade porer
  – första ålderstecken
  osv

  Vanligaste missuppfattningar angående hudvård som finns bland oss kunde.

 23. Camilla Andersson skriver:

  Olika tips och superprodukter för mogen hy! Då jag själv är intresserad av hudvård och unnar mig bra produkter är det intressant. Tyvärr jagar jag hela tiden dom bästa produkterna för att få en så fin hy som möjligt. Vill bekämpa linjer o rynkor så mycket som det går. Men det är alltid lika roligt med någon ny produkt som man hoppas på.

  • Yasemin skriver:

   Hej Camilla,

   Produkter för mogen hy är helt klart något som många efterfrågar. Det kommer att komma mer framöver 🙂

   Kram och tack för att du delar med dig av önskemålen.
   /Yasemin

 24. Matilda skriver:

  Hej

  Bra inlägg att vi läsare får önska 🙂 Jag gillar att ni blandar olika ämnen ni skriver om och när ni ger enkla tips som många kan ta del av i sin vardag.

  • Yasemin skriver:

   Hej Matilda,

   Ingen är gladare än jag över alla tips som strömmar in 🙂 så tack så mycket för det! Noterar detta.

   Kram/Yasemin

 25. Katja skriver:

  Hej,

  Jag läser gärna om ingredienser, djupdykning i olika produkter och fokus på mogen hud.

 26. Pini skriver:

  Gärna hudvård till kroppen, tänker att många efter nyår tar tag i att gå ner i vikt och vad ska man använda för hudvård för att hud i ansikte och kropp ska ha bästa möjlighet att hänga med?

 27. Anonym skriver:

  hej!

  Gärna med Fokus på mogen hy och Hälsa och livsstil. 🙂
  Tack för bra inlägg! 🙂

 28. Sofia Eriksson skriver:

  Hej!

  Jag vill gärna läsa mer om makeup tips och snabba tips. Liknande det Annica tipsade om highlightern under concealer under ögonen. 😉

  Sen önskar jag också inlägg om Rosacea. Vet att ni skrivit om det tidigare men tänkte mera djupgående. Vilka produkter som är bra och lugnande samt hur man bäst döljer rodnaden i huden. Kan vara så plågsamt att se ut som Rudolf även hur man försöker. Också hur hudvården kan se ut när man använder kräm mot rosacea t. Ex Soolantra som jag använder nu. Vad behöver man avstå från hudrutinen. Och kan man kanske sen testa retinol och syror eller är det helt no no. Ja, egentligen önskar jag väl en ”Dummie-guide” vad gäller rosacea.

  Vänligen,
  Sofia

  • Ranveig Lie skriver:

   Jeg ønsker meg akkurat samme innlegg med info om rosacea. Sliter med rødhet, og finne rikke produkter som roer ned. Har prøvd snart «alt» som skal roe huden, og ingenting hjelper så langt.

  • Yasemin skriver:

   Hej Sofia,

   Tack för din input! Retinol och syror behöver inte vara helt fel vid rosacea, det handlar helt om vad den egna huden klarar och inte. Sedan finns det mer eller mindre aktiva produkter som passar en mer känslig hy. Johanna skrev nyligen ett inlägg om produkter som passar Rosacea: https://hudspecialisten.se/johanna/hudvardsrutin-for-rosaceahud/

   Jag noterar detta och tackar så hjärtligt att du tog dig tiden att dela dina önskemål 🙂

   Kram/Yasemin

   • Sofia Eriksson skriver:

    Hej!

    Det inlägget har helt gått mig förbi, tack! ☺️ Ska gå in och läsa noggrant.
    Va bra, så då får man testa lite med retinol och syror för att se vad den tål. Kan man göra det sålänge man använder Soolantra? Använder den nu dagligen och är inne på 5:e veckan. Tanken var att jag ska använda den dagligen i 4 månader för att sen kanske bara ha den 1-2 gånger i veckan. Eller är det bättre att vänta? Täntke om de krockar på något vis?

    Vänligen,
    Sofia

    • Yasemin skriver:

     Jag tycker generellt att man ligger lite lågt med att blanda och kombinera allt för mycket olika mörken och produkter om man har en rosacea som blommar och är aktiv. Viktigare att lugna och reparera, stressa huden kan förvärra det hela. Fortsätt med Soolantra och se vad det ger. Ibland är det bättre med en mindre rutin 🙂

     Lycka till!

     Kram/Yasemin

 29. Sara skriver:

  Jag älskar dina hållbarhets-inlägg, mer sånt! Sen gillar jag inlägg där du/ni rekommenderar en viss typ av produkt i tre olika prisklasser (budget, mellan, lyx).

 30. Jessica skriver:

  Träning, livsstil och hälsa:)

 31. Ranveig Lie skriver:

  Jeg ønsker meg mer fokus, også hudpleietips for voksen hud 50+, som er kjenslig og ikke tåler så sterke produkter. Men allikevel vil jobbe anti-age.
  Nå skal vi damer på 50-70+ år skinne, og løftes fram litt 🙂
  Ellers så synes jeg du er veldig inspirerende, og leser alt du skriver her og sier på instastory bl.a.
  Ønsker meg mer live-sendinger 🙂
  Ha en fin dag! 🙂

 32. Carina skriver:

  Roligt att vi får ge tips och önska. Jag vill gärna ha mer fokus på hudvård för mogen äldre hy 60, 70 +. Gärna make up tips också för samma ålderskategori. Livsstil och hälsa är intressant.

  • Yasemin skriver:

   Hej Carina,

   Era önskemål är ovärderliga 🙂 Jag noterar detta och lovar att det kommer mer för mogen hy framöver 🙂

   Kram/Yasemin

 33. Margaretha skriver:

  Jag vill gärna läsa mer om ingredienser och vad de gör för nytta på huden + mer om hudvård för mogen hud 60+.

  • Yasemin skriver:

   Hej Margaretha,

   Ingredienser är verkligen ett hett ämne, jag noterar detta 🙂

   Tack för att du delar med din av dina önskemål!

   Kram/Yasemin

 34. Eva-Marie skriver:

  Jag skulle vilja veta mer om hur man kombinerar olika produkter. Har mängder av olika serum etc. Jag jobbar med flera lager men blir inte klok på när jag ska ha olika produkter.

 35. Eva Andersson skriver:

  Jag älskar hudvård, har nu passerat de 60 men vill fortsätta att ge min hy det bästa inom hudvård.Så mera för mogna kvinnor som månar om sig själva

 36. Eva-Maria skriver:

  Hej!

  Jag vill läsa mer/lära mig mer om hudvård för 50+. Att försöka maximera hudvården med syror och retinol när man är äldre är viktigt men jag märker också att huden blivit mer känslig och inte riktigt tål en kraftfullare behandling. Vad är den viktigaste produkten, ska man satsa på nytt/experimentera, är det lönt, ger det resultat eller ska man bara försöka upprätthålla sin huds kvalitet? Tacksam för funderingar och råd kring detta!

  • Yasemin skriver:

   Hej Eva-Maria,

   Tack för att du delar dina önskemål. Alla hudar är olika och givetvis är det inte alla som klarar mer aktiva produkter, än mer när man blir äldre. Retinol är erkänt mest efterforskat som ingrediens för mogen hy så ska man välja något så är det retinol, och peptider som väcker liv i hudens egna celler så de gör sitt jobb.

   Jag noterar din input!

   Kram/Yasemin

 37. Susanna skriver:

  Jag vill göra läsa om hormonell akne som yttrar sig främst på kinder och käkpartiet. Vad kan man göra själv via kost odyl samt produkter och vad händer i kroppen? Varför får man hormonell akne. God fortsättning!

 38. Gunilla skriver:

  Mer information o. Hudprodukter för torr och känslig hy hos 70+ samt förslag på makeup som inte lägger sig i vecken eller krackelerar. Även tips på nyans.

 39. Kirsten skriver:

  Jeg vil gjerne ha mer informasjon om moden hud, (50-60+). Takk.

 40. Madeleine skriver:

  Hej önskar hudvård för mogen hy och då 50+!
  Tack på förhand

 41. Elinor skriver:

  Hej!
  Vad roligt att är nyfikna på vad vi vill läsa om!
  Älskar er blogg och tycker ni har en otroligt stor kännedom om hudvård. Varje tips och artikel sväljs med hull och hår!

  Jag vill gärna läsa mer om hur man behandlar acneärr och pigmentfläckar även för mörk hy i vuxen ålder, peptider, c-vitamin, idebenone, retinol, rutiner där man kan gå in alla godsaker utan att de krockar eller förvärrar huden.
  Gärna hur K beauty tacklar det och gärna mer om andra av era märken tacklar det ( Paulas choice har man läst en del om). Gärna före och efterbilder!

  Älskar läsa om rutiner och läsa om hur andra märkens tankar går.

  Vill gärna höra mer aktiva ingredienser, men också de ingredienser som inte är bra i hudvården.